Loading...

highland-liha

luonnollinen elämä maistuu lihassa

Luonnollisesta, puhtaasta ja monipuolisesta ravinnosta johtuen ylämaannaudan liha on tummaa, maukasta ja lyhytsyistä ja erityisesti sonnien kohdalla usein vähärasvaista. Ylämaannaudan lihan maku ja tummanpunainen väri syntyvät laiduntamiseen ja nurmeen perustuvasta ruokinnasta sekä pitkästä kasvatusajasta. Sonnit ja hiehot menevät teuraaksi 2-4 vuoden iässä. Siihen asti eläin on saanut vapaasti liikkua ja laiduntaa, toteuttaa rodunomaista käytöstä ja luontaista aktiivisuutta laumassa, mikä eläimen hyvinvoinnin lisäksi myös muokkaa naudan omaa rasvakudosta pehmeäksi parantaen ylämaankarjan lihan makua ja mureutta. Ylämaankarjan kasvatuksessa panostetaan parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen luonnollisella elämällä aina laitumelta lautaselle asti. Hyvä elämä maistuu myös lihassa.
Lisätietoa: www.laitumeltalautaselle.fi
Lihan käyttö ja mureuttaminen
Naudan fileet ja paistit vaativat aina mureuttamista eli raakakypsyttämistä. Raakakypsytyksessä lihan omat entsyymit pilkkovat sen proteiinirakennetta, jolloin liha mureutuu ja sille syntyy myös lihan ominainen haju, maku ja väri. Raakakypsytämme paistit ja fileet vakuumissa omassa kylmiössä valvotuissa olosuhteissa +1 asteen lämpötilassa 3-5 viikkoa. Myymme valmiiksi raakakypsytettyä lihaa.
Testaa rohkeasti naudan eri osia!
Ylämaankarjan lihalla saat arjestakin juhlaa! Lihan kokkaamisessa ei tarvitse ihmeellisyyksiä, oman maun mukaisia mausteita ja joko pitkään hauduttamalla uunissa erilaisia patalihoja tai mediumiksi grillaten grillissä niin maukas ateria on jo valmiina.

Muutama kasvattajan oma suosikkiruhonosa:
Ylämaannaudan lihaa pystyt käyttämään ihan samalla tavalla kuin muitakin naudan lihoja. Maukas jauheliha sopii ruokaan kuin ruokaan ja maistuu kaikille perheen pienimmistä lähtien. Jauhelihassa huomaat ehkä suurimmin eron niin maussa, koostumuksessa kuin värissäkin muihin samankaltaisiin jauhelihoihin verrattuna.

Etuselästä teet parhaimmat padat! Pitkään hauduttamalla matalassa lämpötilassa saat etuselästä pehmeät padatperunan kanssa nautittavaksi tai nyhtönaudat vaikka pitaleivän väliin. Erinomainen raaka-aine.

Ydinluukiekoista keität terveellistä lientä, paistisuikaleista saat helposti itämaisen wokin ja petite tenderin pienet pihvit ovat sisäfileen veroista herkkua. T-luupihvi yllättää uunissa tehtynä täydellisen pehmeänä herkkuna.

Ylämaannaudan liha käy joka hetkeen.
Valitse oikea ruhon osa oikeaan ruokaan
Kokeile rohkeasti eri osia naudasta, yllätyt kuinka helposti herkullista voi saada. Testaa näitä:
Ylämaansonniin piirretyt lihaosat.
olemme luomussa
Laitumelta lautaselle
oiva-raportti