Luonnollisesta, puhtaasta ja monipuolisesta ravinnosta johtuen ylämaannaudan liha on tummaa, maukasta ja lyhytsyistä ja erityisesti sonnien kohdalla usein vähärasvaista. Ylämaannaudan lihan maku ja tummanpunainen väri syntyvät laiduntamiseen ja nurmeen perustuvasta ruokinnasta sekä pitkästä kasvatusajasta. Sonnit ja hiehot menevät teuraaksi 2-4 vuoden iässä. Siihen asti eläin on saanut vapaasti liikkua ja laiduntaa, toteuttaa rodunomaista käytöstä ja luontaista aktiivisuutta laumassa, mikä eläimen hyvinvoinnin lisäksi myös muokkaa naudan omaa rasvakudosta pehmeäksi parantaen ylämaankarjan lihan makua ja mureutta. Ylämaankarjan kasvatuksessa panostetaan parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen luonnollisella elämällä aina laitumelta lautaselle asti. Hyvä elämä maistuu myös lihassa.
Lisätietoa: www.laitumeltalautaselle.fi