Loading...

highland-liha

luonnollinen elämä maistuu lihassa

Highland Cattle eli kotoisammin ylämaankarja on Skotlannista kotoisin oleva alkuperäisrotu, jota käytetään lihakarjankasvatuksessa ja emolehmätuotannossa.
Luonnollisesta, puhtaasta ja monipuolisesta ravinnosta johtuen ylämaalaisen liha on tummaa, maukastaja lyhytsyistä ja usein vähärasvaista. Ylämaankarjan lihan maku ja tummanpunainen väri syntyvät laiduntamiseen ja nurmeen perustuvasta ruokinnasta sekä pitkästä kasvatusajasta. Sonnit menevät teuraaksi vasta 2-4 vuoden iässä. Siihen asti eläin on saanut vapaasti liikkua ja laiduntaa, toteuttaa rodunomaista käytöstä ja luontaista aktiivisuutta laumassa, mikä eläimen hyvinvoinnin lisäksi myös muokkaa naudan omaa rasvakudosta pehmeäksi parantaen ylämaankarjan lihan makua ja mureutta. Ylämaankarjan kasvatuksessa panostetaan parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen luonnollisella elämällä aina laitumelta lautaselle asti. Hyvä elämä maistuu myös lihassa.
Lisätietoa: www.laitumeltalautaselle.fi
Lihan käyttö ja mureuttaminen
Naudan fileet ja paistit vaativat aina mureuttamista eli raakakypsyttämistä. Raakakypsytyksessä lihan omat entsyymit pilkkovat sen proteiinirakennetta, jolloin liha mureutuu ja sille syntyy myös lihan ominainen haju, maku ja väri. Raakakypsytämme paistit ja fileet vakuumissa omassa kylmiössä valvotuissa olosuhteissa +1 asteen lämpötilassa 4-6 viikkoa. Myymme vain valmiiksi raakakypsytettyä lihaa.
Testaa rohkeasti naudan eri osia!
Ylämaankarjan lihalla saat arjestakin juhlaa!
Maukas ja vähärasvainen jauheliha sopii ruokaan kuin ruokaan ja maistuu kaikille perheen pienimmistä lähtien. Tee lihapullat pelkästä jauhelihasta maustamalla sitä hieman suolalla ja pippurilla ja paistamalla uunissa noin 10 minuuttia. Maku on taattu. Valitse herkutteluhetkiin sisäfilettä tai ulkofilettä, joista saat uunissa tai pannulla herkulliset pihvit tarjottavaksi vaikka itsetehtyjen maalaisranskalaisten kanssa. Kokeile grillissä erikoispaloja picanhaa, tri tipiä, flanks steaksi, hanger steakia, T-luupihvejä tai petit tenderiä. Kokeile routapaistia ulko- tai sisäpaistista, tee maukas kastike suikalelihasta ja kokeile palapaistista perinteistä karjalanpaistia. Kun haluat kokeilla jotain erilaista, savusta vaikka briskettiä tai herkuttele maksalla. Ylämaankarja käy joka hetkeen.
Valitse oikea ruhon osa oikeaan ruokaan
Kokeile rohkeasti eri osia naudasta, yllätyt kuinka helposti herkullista voi saada. Testaa näitä:
Ylämaansonniin piirretyt lihaosat.
olemme luomussa
Laitumelta lautaselle
oiva-raportti