Emot

 

Tilallamme laiduntaa noin viisikymmentä ylämaannautaa vuodenajasta riippuen. 

Emolaumamme koostuu kahdestakymmenestä eri-ikäisestä emosta, joista jokainen on omanlaisensa niin luonteeltaan kuin ulkonäöltään. Emot ovat koko kasvatuksemme kulmakivi ja perusta,jolle kasvatus pohjataan. Emot tuottavat laumamme tärkeimpiä jäseniä, vasikoita. 


Vasikat

 

Emolehmätuotannossa terve, pirteä vasikka on toiminnan ja tuottavuuden kannalta kaiken kulmakivi. 

Uuden vasikan syntymä on aina upea asia! Kun näkee vasikan pääsevän jaloilleen ja juomaan tärkeää ternimaitoa ensimmäistä kertaa, suuri kivi vierähtää sydämeltä - tästä se lähtee! Emot hoivaavat vasikoitaan liikuttavan tunnollisesti aina noin 9 kuukauden ikään asti, jonka jälkeen nuoret sonnit ja hiehot jatkavat elämää omissa laumoissa. Tilamme ensimmäiset vasikat syntyivät vuonna 2013, jolloin aloitimme nimeämiset kirjaimesta A. Vuonna 2017 menemme jo kirjaimessa E. 


Siitossonni

 

Laumassamme on yksi siitossonni, joka on tärkeä osa laumaa ja sen vaikutukset tilan eläinainekseen ovat kauaskantoisia.

Monesti sanotaan, että yli puolet vasikan perimästä on kiinni sonnista. Teemmekin paljon tutkimustyötä, kun etsimme sopivaa sonnia tilallemme. Tilamme ensimmäiseksi siitossonniksi muutti heinäkuun 2013 alussa salskea nuori herrasmies, Falcon of Kangasmäki. Ihastuimme Falconin rauhalliseen luonteeseen sekä sopusuhtaiseen vartaloon. Se oli kaikin puolin mukava pakkaus, hyvin rauhallinen ja tyyni sonni. Sillä on pitkä ja suora selkä ja sen vartalo on hyvin tasainen. Falcon teki moitteetonta työtä emojemme kanssa neljä vuotta, jonka jälkeen kesällä 2017 haikein mielin myimme sen seuraavalle tilalle jatkamaan sukuaan, sillä sen omia jälkeläisiä tuli jo omaan laumaamme. Falconin perintö jatkuu tilallamme ja se jätti lähtemättömän vaikutuksen mahtavalla luonteellaan. 

Falconin manttelinperijäksi tilallemme muutti kesällä 2017 Chieftain of Brunnila. Chief on nuoresta iästään huolimatta erittäin potentiaalisen näköinen ja kaikin tavoin komea siitossonni. Sen sukutaustat ovat erinomaiset ja toivomme sen tuovan hienon lisän tilaamme ja eläinten jalostukseen. Chief on ottanut erinomaisesti paikkansa laumassa ja hurmasi myös emomme.

chieftainofbrunnila.jpg

Chieftain of Brunnila

 Falcon Of Kangasmäki  HC 638 synt. 08.05.2010,  väri: punainen  Isä:  Uilleam of Brunnila  Emä:  Betty aus der Wesermarsch  Isänisä:  King John von Hackenstedt Isänemä:  Uilleamena of Vainio-Ketola  Emänisä:  Cebulon Emänemä:  Baramina aus der Wesermarsch Emänemänisä:  Chermo vonKampen

Falcon of Kangasmäki