Highlanderit ovatalkuperäisrotu, jota ei ole yritettykään onneksi muuttaa tehokkaaksi lihakoneeksi vaan rotu on pyritty säilyttämään mahdollisimman alkuperäisessa muodossaan, luonnollisena. Sitä arvostamme suuresti rodussa

Eläinten hurmaava ulkonäkö sekä rauhallinen luonne ovat omalta osaltaan toki vaikuttaneet rodun valintaan, mutta tärkeimpänä on rodun luonnollinen tausta, hyvä luonne, ulkona pärjääminen sekä omistajien syvä rakkaus rotua kohtaan.

Eläinten hyvinvointi on kasvatuksessamme ensimmäisellä sijalla.  Haluamme tarjota eläimillemme mahdollisuuden rodunomaiseen käytökseen ja hyvään elämään. Nautamme saavat elää hyvin luonnonmukaista ja rotutyypillistä elämää laumassa, joka saa laiduntaa kesät talvet laajoilla pelto- ja metsälaitumilla. Tarjoamme tilavat ja hyvät oltavat,  puhdasta juomavettä ja ruokaa, kivennäisiä ja suoloja, kuivitetut makuupaikat, jotka putsastaan päivittäin, lauman, jonka kanssa laiduntaa sekä ihmisten seuraa, hoitoa ja huolenpitoa. Kesäisin osalla laitumista on myös viilentymistä varten kylpypaikkoja. 

Eläimemme laiduntavat tilakeskuksen ympärillä, jolloin niiden tarkkailu on helppoa ja ikkunastakin voi seurata, mitä laitumella tapahtuu. Eläimiemme keskuudessa tehdään vähintään kolme laidunkierrosta päivässä, jolloin tarkastetaan että kaikki on kunnossa: eläimet, ruoka, vesija aidat. Samalla eläimille jutellaan, niiden kanssa vietetään aikaa ja niitä harjataan, jotta ne tottuvat ihmisiin. Haluamme tuntea eläimemme ja tietää, miten ne voivat ja pitää mahdollisimman hyvin huolta eläimistämme. Kun perusasiat ovat kunnossa ja eläimet ovat pääsääntöisesti kesyjä, asiat on helpompi hoitaa. Emme ole toistaiseksi riimukouluttaneet eläimiämme, mutta esimerkiksi laidunsiirrot sujuvat mukavasti jauhokippoa näyttämällä, haikut ovat nimittäin persoja herkuille. Laitumella saa kävellä rauhassa, paitsi muutama kiinnostuneempi yksilö ja vasikat yleensä seuraavat perässä kerjäämässä rapsutuksia!

Aina välillä on valitettavasti myös vaikeampia päiviä eikä esimerkiksi sääoloille voi mitään. Kun sataa rankasti ja pelto menee mutaan, emme valitettavasti voi muuttaa sitä. Joskus poikimiset voivat epäonnistua, joku eläin voi loukkaantua tai muuten tapahtua jotain odottamatonta. Välillä eläimet myös karkaavat. Pyrimme kuitenkin kaikin mahdollisin keinoin siihen, etteivät eläimet voi huonosti tai kärsi. Valitettavasti eläimien kanssa voi aina sattua ja tapahtua myös kaikkea ikävää, mutta tavoitteemme ovat selkeät. Eläimiä seuraamalla pystymme yleensä huomaamaan jos jonkun eläimen käytös muuttuu epätavalliseksi, jolloin voimme epäillä jonkin olevan vialla. Kaikkea ei valitettavasti kuitenkaan millään huomaa, sillä eläimet osaavat piilottaa kipunsa. Meillä on luotettava eläinlääkäri, johon voimme aina ottaa yhteyttä. Eläimiä ei lääkitä ennaltaehkäisevästi tai huvikseen, mutta taudit tai esimerkiksi loistartunnat hoidetaan heti kun ne huomataan. "Keen eye keeps the cattle."

Arvostamme eläimissämme erityisesti hyvää, mukavaa luonnetta, hyviä emo-ominaisuuksia sekä tasalaatuista rakennetta. Toivomme emojemme tuottavan hyvin kasvavia jälkeläisiä. Tämän vuoksi tilallamme panostetaan erityisesti siitossonnin hankintaan. Muutamaa eläintä lukuunottamatta eläimemme ovat rapsuttelukesyjä ja erittäin rauhallisia luonteita. Poikimisten yhteydessä emot voivat olla erittäin suojelevia vasikoitaan kohtaan, mutta toistaiseksi kaikki emomme ovat antaneet auttaa hyvin vasikkaa esimerkiksi utareelle. 

Toivotamme vieraat tervetulleiksi katsomaan eläimien elämää tavalliselle maatilalle. Täällä eläimet elävät mahdollisimman vapaata ja luonnollista elämää.