Laadukasta lihaa

 

Naudanlihan fileet ja paistit vaativat aina mureuttamista eli raakakypsyttämistä.

Naudanlihan fileet ja paistit vaativat aina mureuttamista eli raakakypsyttämistä. Raakakypsytyksessä lihan omat entsyymit pilkkovat sen proteiinirakennetta, jolloin liha mureutuu ja sille syntyy myös lihan omainainen haju, maku ja väri. Raakakypsytämme paistit ja fileet vakuumissa omassa kylmiössä valvotuissa olosuhteissa +1 asteen lämpötilassa 4-6 viikkoa. Myymme vain valmiiksi raakakypsytettyä lihaa. 


Testaa rohkeasti
naudan eri osia! 

Ylämaankarjan lihalla saat arjestakin juhlaa!

Maukas ja vähärasvainen jauheliha sopii ruokaan kuin ruokaan ja maistuu kaikille perheen pienimmistä lähtien. Tee lihapullat pelkästä jauhelihasta maustamalla sitä hieman suolalla ja pippurilla ja paistamalla uunissa noin 10 minuuttia. Maku on taattu. Valitse herkutteluhetkiin sisäfilettä tai ulkofilettä, joista saat uunissa herkullisen maukasta lihaa tarjottavaksi vaikka itsetehtyjen maalaisranskalaisten kanssa. Kokeile grillissä kylkiribsejä, jotka ovat taattu kesäherkku ja onnistuvat talvellakin uunissa. Kokeile routapaistia ulko- tai sisäpaistista, tee maukas kastike suikalelihasta ja kokeile palapaistista perinteistä karjalanpaistia. Kun haluat kokeilla jotain erilaista, valitse häränhäntää ja osso buccoa. Ylämaankarja käy joka hetkeen. 

Valitse oikea ruhon osa oikeaan ruokaan. Kokeile rohkeasti eri osia naudasta, yllätyt kuinka helposti herkullista voi saada. Testaa näitä:

Pitkään haudutettaviin ruokiin: ulkopaisti, sisäpaisti, etuselkä, lapa
Grilliin: sisäfile, ulkofile, kylkiribs
Nyhtönautaan: palapaistilihat, etuselkä, lapa
Nopeaan arkiruokaan: jauheliha, paistisuikaleet
Herkutteluhetkiin: sisäfile, ulkofile, entrecote, osso bucco
Pihveihin: ulkofile, sisäfile