Luomu on mielentila

 

Hyvä, luonnollinen elämä maistuu lihassa.

Luonnollisesta, puhtaasta ja monipuolisesta ravinnosta johtuen ylämaalaisen liha on tummaa, maukasta, vähärasvaista ja lyhytsyistä. Ylämaankarjan lihan vahva maku ja tummanpunainen väri syntyvät laiduntamiseen ja korsirehuun perustuvasta ruokinnasta sekä pitkästä kasvatusajasta. Sonnit menevät teuraaksi vasta 2,5-3,5 vuoden iässä. Siihen asti eläin on saanut vapaasti liikkua ja laiduntaa, toteuttaa rodunomaista käytöstä ja luontaista aktiivisuutta yhtenä laumana, mikä eläimen hyvinvoinnin lisäksi myös muokkaa naudan omaa rasvakudosta pehmeäksi parantaen ylämaankarjan lihan makua ja mureutta. Ylämaankarjan liha sisältää vähemmän rasvaa ja kolesterolia kuin muu naudanliha, mutta enemmän rautaa ja proteiinia. Ylämaankarjan kasvatuksessa panostetaan parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen luonnollisella elämällä aina laitumelta lautaselle asti.

Lisätietoa: http://highlandcattle.fi/lihan-ominaisuudet